fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Két új autópályaszakaszt nyitottak meg Romániában


 
Két új autópályaszakaszt nyitottak meg a forgalom előtt Romániában

    Bukarest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Két új autópályaszakaszt nyitottak meg a forgalom előtt Romániában, az egyik Bukarest és Ploiesti városokat köti össze, a másik szakasz a Bukarest és Konstanca közötti autópálya része.

    Victor Ponta román miniszterelnök jelenlétében nyitották meg a forgalom előtt a Bukarest és Ploiesti közötti 65 kilométeres autópályaszakaszt, amelynek építése 2007-ben kezdődött, de teljes egészében még most sem fejeződött be. Például a lehajtók még nem készültek el, és egyéb biztonsági elemek is hiányoznak, ezért sebességkorlátozással lehet csak közlekedni a szakaszon, amely alternatívát kínál a DN 1 jelzésű, Románia egyik legforgalmasabb országútjára. Az út megépítése 1,5 milliárd lejbe - 451 millió euróba - került.
    Az autópálya építése egyebek között azért késett, mert elhúzódott a telek-kisajátítási folyamat, akárcsak a régészeti mentesítési bizonylatok kibocsátása.
    Az avatóünnepségen Calin Popescu Tariceanu volt liberális miniszterelnök is részt vett, akinek mandátuma idején kezdődött el az építés. Örömét fejezte ki, hogy megnyitották az autópályaszakaszt, ugyanakkor csalódottságának adott hangot, hogy egy ilyen kisméretű építkezés öt évig tartott.
    A forgalom előtt megnyitott másik autópályaszakasz a dél-kelet-romániai Medgidia és Cernavoda között található, hossza 20,5 kilométer. Ez az út is csak részben van kész, így a forgalom menetirányonként egy sávon halad, akárcsak egy országúton. A szakasz része a Bukarest és Konstanca között tervezett autópályának.
    A 237.500 négyzetkilométer területű Romániában csak 300 kilométer autópálya létezik.
 

kbu hbl gjé gkp

MTI 2012. július 19., csütörtök 12:53
 
Aktuális árfolyamok
Hirdetés