fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Ismét kamionok dübörögnek Szeged utcáinIsmét kamionok dübörögnek Szeged utcáin

    Szeged, 2012. július 19., szerda (MTI) – Ismét kamionok dübörögnek a hét végén Szeged utcáin, de nem a Balkán felé tartó tranzitforgalom tér vissza a Tisza-parti városba, hanem a Nemzetközi Kamionos Country Találkozó résztvevői vonulnak föl és versenyeznek a csongrádi megyeszékhelyen.

    Ágoston Attila, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta, az immár huszonkettedik alkalommal megrendezett fesztivál több mint két évtizede baráti találkozóként indult. Az első összejövetelen néhány tucat zenész és – az akkor még főként Rábákkal járó – kamionos találkozott egy Szegedhez közeli tanyán, ahol egy bogrács mellett beszélgettek szakmájukról.
    Az időközben három-négyezer vendéget vonzó rendezvénnyé nőtt fesztivál rendkívül népszerű, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék.
    Idén az előzetes jelentkezések alapján legalább kétszázötven kamiont várnak: érkeznek cégek hat-nyolc járművel, lesznek magánfuvarozók, de jönnek vendégek Hollandiából, Romániából, Szerbiából és Németországból. A résztvevők között igazi különlegességnek ígérkezik a tucatnyi csőrös és buldogorrú amerikai kamion.
    A programok pénteken délután kezdődnek, a járművek és sofőrjeik Szeged mellett a Közúti Közlekedők Emlékművénél gyülekeznek, majd a belváros érintésével együtt vonulnak a fesztivál helyszínére, Sziksósfürdőre. A felvonulók között lesz a Varga Transz esküvői kamionja is, a találkozó egyik törzsvendége ugyanis úgy döntött, megnősül, és lakodalmát a rendezvényen tartja meg.
    A nyitónapot a szokásos fergeteges táncos buli zárja, melyhez a Drink Panters szolgáltatja a zenét.
    Szombat reggel zenés ébresztőre kelhetnek föl a vendégek, majd elkezdődnek a hagyományosan sokat vonzó versenyek. A látogatók összemérhetik tehetségüket és erejüket a terepügyességi, kötélhúzó, szkander és rugóemelő versenyeken, és nem maradhat el a hagyományos kamionhúzás sem. A gyerekek kamionokat rajzolhatnak, műveikhez a több száz összegyűlt jármű mellett mintául szolgálhatnak a kiállított makettek is.
    A sofőrök mellett a járművek is megmérkőznek egymással: a hagyományos kamion-szépségverseny zsűrije egész nap fáradhatatlanul dolgozik, hogy délutánra megtalálja a legtetszetősebb járművet. A győzelem komoly presztízst jelent a kamionosok között, így nem véletlen, hogy sokan a versenyre készülve a különleges festés mellett lámpákkal és króm szegélyekkel is feldíszítik járművüket.
    Szombat este sem maradhatnak el a koncertek, a napot pedig a medenceparti diszkó zárja.
    Vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás Rakparton rendezik a fesztivál mindenki által legjobban várt és leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt, ahol az is kiderül, mire képesek a hatalmas járművek rakomány nélkül.
 

bkzg kut pdm

MTI 2012. július 18., szerda 10:51
>
Aktuális árfolyamok
Hirdetés