fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

nagy megtakarítási potenciál van az üzemanyag- és


Nagy megtakarítási potenciál van az üzemanyag- és útiköltségekben a fuvarozóknak
Az üzemanyagárak és útdíjak összege jelentős megtakarítási potenciált jelent a fuvarozó vállalkozások számára - hívja fel a figyelmet az UTA Magyarország Kft. üzemanyagkártya szolgáltató cég.
 

    Az Európa 40 országában tevékenykedő szolgáltató az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében kifejti: a magyar közúti árufuvarozók, amelyek flottaüzemeltető vállalkozásokkal rendelkeznek, évente akár 1 milliárd forintot tudnának megtakarítani, ha a nemzetközi fuvarjaiknál készpénz helyett úgynevezett üzemanyagkártyával rendeznék a felmerülő üzemanyag-, autópálya- és szervizköltségeket.
    A társaság számításai szerint egy 10 kamionból álló flottát üzemeltető, főleg Nyugat-Európa országaiba szállító fuvarozó vállalkozás évente akár 4,3 millió forintot takaríthat meg az üzemanyagkártya használatával.
    Magyarországon ugyanakkor még mindig legalább 250 olyan, kis és középes fuvarozó vállalkozás üzemel, amely a nemzetközi útjain készpénzben fizeti az üzemanyag- valamint autópálya díjakat - jegyezték meg a közleményben.
    A cég az MTI érdeklődésére ismertette: a készpénzkímélő üzemanyagkártya használatával a fuvarozó cégek utólagosan finanszírozzák az autópálya-, üzemanyag-, szerviz- és  parkolási költségeket, ugyanis a kártyaszolgáltató cégek utólagosan, egy összegben számlázzák ki a költségeket, amelyekre a cégek nagyobb összegű kedvezményt kapnak. A kedvezmény abból adódik, hogy a forgalmi kedvezmények és visszatérítések mellett a kártya tulajdonosa a kibocsátón keresztül vissza tudja igényelni minden külföldi költség általános forgalmi adó (áfa) tartalmát.
   

 

 

  A Magyarországon működő nagy olajtársaságoknak jellemzően van üzemanyagkártya szolgáltatásuk, mellettük működnek a szervizkártya-szolgáltatók, ez utóbbiak szolgáltatása ugyanakkor kiterjed az üzemanyagra is. Az olajtársaságoktól független szervizkártya-szolgáltatók közül Magyarországon tevékenykedik az UTA Magyarország Kft. mellett a DKV és az Eurowag is. Az UTA által kibocsátott kártyák száma több ezer - közölték.
    A Kleinostheim/Main székhelyű UTA a személy- és áruszállító vállalkozások részére kibocsátott tankoló- és szolgáltatási kártyák piacának egyik vezető szereplője, szolgáltatása lefedi Európát. A cég 40 európai országban több mint 54 000, Magyarországon pedig 550 elfogadóhellyel rendelkezik. Éves árbevétele eléri 3 milliárd eurót.

gtz guz gtr

MTI 2016. október 24., hétfő 19:03

Aktuális árfolyamok
Hirdetés