fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Összesen 1900 kilométernyi közutat újítanak fel...


Három program keretében összesen 1900 kilométernyi közutat újítanak fel 2013-2014-ben - közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kedden Szegeden.

    A politikus az 5-ös főút szegedi, Kossuth Lajos sugárúti 357 millió forintos költséggel korszerűsített egy kilométeres szakaszának átadásán elmondta: uniós forrásokból csupán korlátozott összegeket lehet mellékutak felújítására fordítani, a 2014-ben induló költségvetési ciklusban pedig nem adható ilyen célra támogatás.
    A kormány ezért döntött a regionális operatív programokban még rendelkezésre álló szabad források átcsoportosításáról, 27 milliárd forinttal 110 milliárd forintra megemelve a 4 és 5 számjegyű utak teljes körű rekonstrukciójára rendelkezésre álló keretet - tette hozzá.
    A teljes program összesen közel 1000 kilométernyi alsóbb rendű mellékút rendbetételét fedezheti – tudatta a politikus.


    A közlekedésbiztonság javítása érdekében 2014 őszén 49 milliárd forintból indulnak felújítások autópályákon és főutakon, összesen 314 kilométeren. 34 milliárd forintból pedig a nyomvályúkat és felületi egyenetlenségeket szüntetik meg több mint 565 kilométeren – közölte Németh Lászlóné.
    Bohács Zsolt, Csongrád megye útügyi miniszteri biztosa, fideszes országgyűlési képviselő elmondta, az M43-as autópálya elkészülte előtt naponta több ezer kamion haladt át az 5-ös főút szegedi szakaszán. A Kossuth Lajos sugárút burkolata rendkívül rossz állapotú volt, ezért vált szükségessé a ma is forgalmas út rekonstrukciója.
    Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója közölte, az 5-ös főút szegedi szakaszán tavaly ősszel indult felújítás során a burkolatot 14 centiméter vastagságban felmarták, majd a közműszerelvények szintbeemelése után megépítették a nyolc centiméter vastag kötő és a hat centiméter vastag kopó aszfalt burkolatot. Ezen kívül elvégezték a meglévő kiemelt és süllyesztett szegélyek cseréjét is.
    (FOTÓ)
 

bkzg gry

MTI 2014. április 1., kedd 11:12
Aktuális árfolyamok
Hirdetés