fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Wáberer:a magyar fuvarozók helytálltak a válságban


A magyar közúti fuvarozók példa értékűen álltak helyt a gazdasági válságban, növelni tudták teljesítményüket, de ehhez szükség volt az ország gazdaságpolitikájának ösztönző közreműködésére is - mondta Wáberer György, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója a cég beruházásának avató ünnepségén szerdán Budapesten.

    A csoport járműveinek száma a beruházással 500 kamionnal bővült, amelyek üzemeltetéséhez 600 új dolgozót vettek fel - tette hozzá az elnök vezérigazgató, aki emlékeztetett a cége által a kormánnyal egy éve kötött stratégiai megállapodásra is.
    Kifejtette, a kormány a fuvarozók helyzetét több lehetőséggel javította, ezek körébe tartozik például a kereskedelmi gázolaj bevezetése, és a napidíj adómentes részének a megemelése is.
    "Nehéz ma már úgy közlekedni Nyugat-Európa útjain, hogy ne találkozzunk magyar kamionnal" - fejezte ki örömét Wáberer György.


    A Waberer's néhány hete miskolci leányvállalatánál adott át 160 kamiont, és teremtett ezzel 100 új munkahelyet. Ez és a most átadott beruházás együttes értéke 18 milliárd forint volt.
    A gazdaságpolitika újabb, a versenyképességet a jövőben javító lehetséges intézkedéseként említette az elnök-vezérigazgató az új gépkocsivezetők képzésének a támogatását. Ez újabb munkahelyek teremtéséhez járulna hozzá - mondta.
 

ghg gry

MTI 2014. március 26., szerda 10:22
Aktuális árfolyamok
Hirdetés