fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Védelmi gyakorlatot az M70-es autóúton


Több mint kétszáz résztvevővel tartottak védelmi gyakorlatot az M70-es autóúton

    Letenye, 2013. november 7., csütörtök (MTI) - Több mint kétszáz résztvevővel tartottak többórás védelmi gyakorlatot csütörtökön az M70-es autóúton, teljes lezárás mellett kamion, busz és személyautó balesetét és mentését imitálták.

    A komplex védelmi gyakorlat miatt reggel 8-tól kora délutánig lezárták a zalai autóút Letenye és Muraszemenye közötti szakaszát, a forgalmat a párhuzamos mellékútra terelték.
    Rigó Csaba megyei kormánymegbízott, az Együttműködés-2013 elnevezésű gyakorlatot szervező Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: egy 22 tonnás, veszélyes anyagot, klórt szállító tartálykocsi, autóbusz és személyautó ütközését, illetve mentését szimulálták. A forgatókönyv szerint a baleset egy halálos áldozatot követelt, ketten súlyosan, négyen könnyebben megsérültek.
    A gyakorlaton a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság állománya, a Lenti Rescue műszaki mentők, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar sürgősségi ellátási tanszékének munkacsoportja, valamint az Országos Mentőszolgálat és a légi mentők járművei és munkatársai vettek részt, csatlakoztak polgárőrök és önkéntes mentőcsapatok is. A helyszínt úgy választották meg, hogy egy közeli felüljáróról a környékbeli települések vezetői, civil szervezetek és szolgáltatók képviselői is megtekinthessék, ehhez egy videoközvetítésre alkalmas LED-falat és hangosítást is felszereltek az autóúton.


    A kormánymegbízott elmondta: ilyesfajta összetett gyakorlatra évtizedek óta nem volt példa a környéken, holott az M70-esen korábban számos közúti tragédia történt. Az volt a céljuk a rendezvénnyel, hogy a hivatásosok és a részt vevő civilek megismerjék, milyen feladataik adódnak egy súlyos baleset következményeként.
    Hozzátette, hogy a gyakorlatot a térségbeli, nemrég létrehozott önkéntes mentőegységek bevonásával tartották, ők árvízvédelmi töltés építésében is segédkeztek. Ezen túlmenően Letenyén, a megrendezett tömegbalesethez kapcsolódóan kialakítottak egy ideiglenes elhelyezési lehetőséget a szivárgó klór miatt kitelepített lakosoknak.
    Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arról számolt be, hogy a gyakorlatot 222 résztvevővel szervezték meg. Fontosnak nevezte, hogy az ország egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb nemzetközi tranzitútvonalán a hasonló balesetek kezelésére együttműködésben készüljenek fel.
 

blb bcl blz

MTI 2013. november 7., csütörtök 13:38
Aktuális árfolyamok
Hirdetés