fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Varga Mihály a Magyar Bankszövetséggel egyeztetett


Megkezdődtek az egyeztetések a kormány és a bankok képviselői között a lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelek kivezetésének lehetséges megoldásáról.
 

A mai napon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét. Az első találkozásukon a felek sikeresen tisztázták a lakáscélú devizahiteles problémák rendezésének alapelveit.

A felek ismertették azokat a javaslatokat, amelyek mentén a közel 570 ezer deviza jelzáloghitel szerződés kezelése elképzelhető. Rögzítették, hogy az elmúlt években hozott intézkedések - úgymint árfolyamgát bevezetése, végtörlesztés, kedvezményes forintosítás, nemzetközi eszközkezelő létrehozása, ügyfélsegítő programok beindítása -, többszázezer ügyfél számára jelentett pozitív változást, de minden ügyfélre kiterjedő, teljeskörű eredményt nem hozott. Mindkét fél hangsúlyozta, hogy a megbeszéléseket reális határidőn belül célszerű lezárni, mivel az indokolatlan bizonytalanság kihathat nemcsak a pénzügyi rendszer működésére, hanem a gazdaság más folyamataira is.

A találkozó végén az egyeztető felek megállapodtak abban, hogy a lehetséges megoldási javaslatok kidolgozása érdekében folyamatosan egyeztetnek az elkövetkezendő hetekben is.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

 

Aktuális árfolyamok
Hirdetés