fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Jelentősen drágulnak a fuvarköltségek júliustól


Gazdaság-logisztika
Útdíj - Jelentősen drágulnak a fuvarköltségek júliustól

    Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Jelentősen drágítja a fuvarköltséget júliustól az útdíj, az Ipsos által megkérdezett 300 logisztikai döntéshozó háromnegyede ugyanakkor nem számolt az idei költségek tervezésénél a díj bevezetésével és 45 százalékuk nem tartja elfogadhatónak, ha a logisztikai szolgáltató áremelést kezdeményez az útdíj miatt - hangzott el a Trans-o-flex Hungary Kft. sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

    Az osztrák posta leányvállalataként működő Trans-o-flex Hungary Kft. megbízásából végzett felmérést ismertetve Halmos Júlia Csenge, az Ipsos Zrt. kutatásvezetője elmondta: az érintettek mindössze 16 százaléka kalkulált a júliustól bevezetendő e-útdíjjal, holott ennek ténye már a tervek készítésekor ismert volt.
    A kft. ügyvezető igazgatója, Pesztericz Péter példaként említette, hogy a Budapest-Debrecen távolságon az autópályadíj jelenleg évi 310 ezer forint, a megtett úttal arányos díj viszont júliustól évi 11 millió forint lesz.
    Pesztericz Péter az MTI-nek elmondta, hogy a használattal arányos útdíjat már ki tudják számolni, de ezen túlmenően minden homályos még az e-útdíj bevezetése előtt egy hónappal. Az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól sem kapnak választ a kérdéseikre - tette hozzá az ügyvezető igazgató.
    A Trans-o-flex gyűjtőfuvarozási rendszerben továbbít ügyfelei részére dokumentumokat, kereskedelmi árukat és egyéb küldeményeket. Tavalyi árbevétele 2 milliárd 767 millió forint volt, ami 16,8 százalékkal haladta meg a 2011. évit.
    A 96 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkező cég napi 9 ezer küldeményt és 15 500 csomagot továbbít.
 

ghg gpp gry

MTI 2013. május 30., csütörtök 14:45
Aktuális árfolyamok
Hirdetés