fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Eladta horvátországi töltőállomásait az OMV


Energia-Ausztria-Horvátország
Eladta horvátországi töltőállomásait az OMV

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti:
    Bécs, 2013. február 1., péntek (MTI) - Eladta horvátországi töltőállomás-hálózatát az OMV - közölte pénteken a bécsi székhelyű társaság.

 

    A vevő a Crodux derivati (Crodux), a horvát Crodux Plin csoport tagja. Az adásvétellel a horvát cég átveszi az OMV-től valamennyi horvátországi töltőállomását és mind a 63 alkalmazottját.
    A szerződést várhatóan az év első felében véglegesítik, a versenyjogi engedélyezési eljárás lezárulta után. A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek.
    A 62 benzinkútból álló hálózat mintegy 13 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A vezető piaci szereplő az INA, amelynek 400 töltőállomása van. Tavaly ősszel az INA is ajánlatot tett a kúthálózatra, amelyet korábbi sajtóhírek szerint 150 millió euróért kínált eladásra az osztrák cég.

 


    Az OMV közleményében rámutattak, hogy az adásvétellel a cég folytatja portfoliótisztítási stratégiáját. A stratégia része, hogy a közvetlen értékesítésről és a finomításról jobban a feltárás és kitermelés felé tolódjon el a cégcsoport portfóliója. Hozzátették, hogy a kereskedelmi tevékenységet olyan piacokra összpontosítják, ahol integrált szolgáltatást tudnak nyújtani. A horvátországi benzinkutak kiestek a Bécs melletti, schwechati finomító szállítási körzetéből.
    Az OMV 2011 végén jelentette be, hogy felszámolja üzemanyagtöltő-állomás hálózatát Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. A nyolcszázalékos piaci részesedést jelentő boszniai kutakat a Gazpromhoz tartozó NIS kőolajipari vállalat vásárolta meg.
 

kpk gpp gry

MTI 2013. február 1., péntek 14:04
Aktuális árfolyamok
Hirdetés