fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

Vagyonnyilatkozatok - A tisztségviselők is nyilatk


 
Országgyűlés-vagyonnyilatkozat-tisztségviselők
Vagyonnyilatkozatok - A tisztségviselők is nyilatkoztak

    Budapest, 2013. február 1., péntek (MTI) - Egyes tisztségviselőknek, köztük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének, a legfőbb ügyésznek, az Állami Számvevőszék, a Gazdasági Versenyhivatal, valamint a Magyar Nemzeti Bank elnökének is nyilatkozatot kellett tennie a 2012. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelően csütörtökig. A friss beszámolókat a parlamenti honlapon tették közzé.

    Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke bevallásában a korábbi nyilatkozataihoz képest újdonságként szerepel egy 70 négyzetméteres budapesti, III. kerületi lakás és egy teremgarázshely. A korábbi vagyonnyilatkozataiban foglaltakhoz hasonlóan rendelkezik egy 54 négyzetméteres zalaegerszegi lakással. Továbbra is tulajdonosa 5/120-ad részben egy 2292, valamint egy 853 négyzetméteres szőlőnek a zalai megyeszékhelyen, és ugyanilyen hányadban birtokol egy 6377 négyzetméteres gyepet és gyümölcsöst.
    Az NMHH elnöke továbbra sem birtokol autót, juttatásai között azonban szerepel egy Ford Mondeo. Az értékpapírok között 6,5 millió forint értékben tüntetett fel befektetési jegyet, 5,8 millió forint értékben kötvényt, emellett rendelkezik egy bő 4 millió forintot érő életbiztosítással, valamint 41,4 millió forintot és 2473,56 eurót érő értékpapírokkal. Szalai Annamária 1 millió 297 ezer 133 forintos bruttó jövedelmet kap az NMHH elnökeként.
    Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke továbbra is felerészben birtokol egy mintegy 345 négyzetméteres békéscsabai telket, amelyen egy 91 négyzetméteres ház áll, és rendelkezik egy csaknem 20 négyzetméteres garázzsal is. Domokos László továbbra is 9/10-ed arányban tulajdonosa egy 122 négyzetméteres lakásnak a főváros XIII. kerületében, és rendelkezik egy újkígyósi, 7000 négyzetméteres szántóval. Az ÁSZ elnöke haszonélvezeti joggal bír egy budapesti, V. kerületi, 63 négyzetméteres lakás felett, emellett egy 2003-ban vásárolt Skodával rendelkezik.  
    Domokos László bő 1 millió forintot érő részvénycsomaggal rendelkezik, befektetési jegyeinek jelenértéke is több mint 1 millió forint. A tulajdonában lévő államkötvények jelenleg 4,2 millió forintot érnek, kincstárjegyei 8,5 millió forintot. Befektetéshez kötött biztosítást 11,3 millió forintnyi értékben tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, emellett az ÁSZ elnöke takarékbetétben 1 millió forintot, betétben 1,9 millió forintot, készpénzben 1,5 millió forintot birtokol. Pénzkövetelései 9,7 millió forintot tesznek ki. Az elnök a juttatásai között laptopját és mobiltelefonját tüntette fel.
    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke továbbra is egy 1154 négyzetméteres telekkel rendelkezik Telkiben, amelyen egy 292 négyzetméteres ház áll. Juhász Miklós továbbra sem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában járművet, a hathavi illetményét meghaladó értékű ingóságok között pedig a már tavaly is jelzett, 1980-ban kapott asztali lámpa szerepel. A GVH elnöke 3,5 millió forintnyi részvényt és 6,5 millió forintnyi államkötvényt birtokol, és készpénzben rendelkezik 1,1 millió forinttal. Számlakövetelései 7,1 millió forintot tesznek ki. A GVH elnöke a tavalyinál kevesebb összegű értékpapírt és számlakövetelést tüntetett fel vagyonnyilatkozatában, és abban az idei évben már nem szerepel a tavaly még feltüntetett 80 ezer eurós tartozás.  
     Ahogy tavaly is, a Magyar Nemzeti Bank elnöke 366/460-ad arányban birtokol egy 1274 négyzetméteres II. kerületi telket és egy azon lévő, 460 négyzetméteres házat, és felerészben egy XI. kerületi, 2318 négyzetméteres telket és egy azon lévő, 319 négyzetméteres házat. Továbbra is rendelkezik egy harmadik ingatlannal is: Gánt-Vérteskozmán egy 1438 négyzetméteres telken áll egy 140 négyzetméteres üdülője és egy 60 négyzetméteres gazdasági épülete.

 


    Simor András járműparkjában sem történt változás: egy 2005-ben gyártott Mercedessel és egy vitorlással rendelkezik. A jegybankelnök befektetési alapokban tartott vagyona némileg csökkent: idén 1,58 milliárd forintban, míg tavaly 1,65 milliárdban határozta meg ezek értékét. Részvényvagyona a tavalyihoz hasonlóan 1 millió forint, nyugdíjpénztári befektetése viszont 4 millió forinttal nőtt, 23 millióra. Az MNB elnökének bruttó jövedelme mintegy 2,2 millió forint havonta, további juttatásként pedig egy év alatt egészségügyi szolgáltatásként 432 ezer forintot, önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulásként pedig 1,4 millió forintot kapott. Gépkocsihasználatra Simor András tavaly 2,1 millió forintot kapott az MNB-től.
    Polt Péter legfőbb ügyész továbbra is felerészben tulajdonol egy 110 négyzetméteres, II. kerületi lakást, amelyhez egy teremgarázshely is tartozik. A legfőbb ügyész emellett tulajdonosa egy 3341 négyzetméteres telken álló 75 négyzetméteres háznak Regécen, valamint egy 30 négyzetméteres pincének Fónyon. Polt Péter továbbra is birtokol egy bodrogolaszi szőlőt, és egy bárdudvari szántót. A legfőbb ügyész idén sem tüntetett fel járművet a nyilatkozatban, nagy értékű ingóságai között egy számlakövetelés szerepel, amely 2 millió forintra emelkedett a tavalyi 1 millióról. Magánszemélyek felé fennálló tartozása - amely házastársával közös - mintegy 5 millió forinttal csökkent tavaly óta, 33,2 millió forintra.
    Polt Péter az ELTE adjunktusaként havonta átlagosan bruttó 275 ezer forintos jövedelmet kap, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docenseként pedig átlagosan havi bruttó 413 ezer forintot. A legfőbb ügyész az igazságügyi tárca számára is végez oktató tevékenységet, ezért átlagosan bruttó 45 ezer forintot kap. Legfőbb ügyészi tevékenysége után tavaly 19,2 millió forintos bruttó jövedelmet kapott.
    A legfőbb ügyész juttatásként továbbra is egy Volkswagen Touareget használ, emellett iPhone-t, notebookot, diktafont és egy iPad-et kapott, cafeteria juttatása pedig összesen bruttó 200 ezer forint volt.
 

bet bhi

MTI 2013. február 1., péntek 9:43
 
 
Aktuális árfolyamok
Hirdetés