fuvarozás
Bejelentkezés az oldalra
Legújabb szabad áruk
#1206 - szabad áru Honnan: Debrecen(HU)
Hová: Bors(RO)
2017-08-30 - 2023-08-30
Bővebben »
Legújabb szabad autók

E-útdíj - Négyen adták be ajánlatukatGazdaság-e-útdíj
E-útdíj - Négyen adták be ajánlatukat

    Budapest, 2012. november 5., hétfő (MTI) - A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárás részvételi feltételeinek megfelelt négy induló közül valamennyi benyújtotta ajánlatát a megadott határidőig, a tárgyalások a jövő hét elején kezdődnek - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) hétfőn.

 

 

Az ÁAK - a kormány szeptember 14-i határozatában foglaltaknak megfelelően - szeptember második felében írt ki hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást az e-útdíj rendszer kiépítésére. A közbeszerzés ellenértéke nem haladhatja meg a 42 milliárd forintot.
    Az ÁAK szakemberei a közlemény szerint haladéktalanul megkezdték a beadott ajánlatok vizsgálatát. Az esetleges hiánypótlásokat figyelembe véve az indulókkal való tárgyalások megkezdésére várhatóan a jövő hét elején kerül sor. A végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére tehető. A nyertes ajánlattevővel a szerződéskötés - az előzetesen eltervezett menetrendnek megfelelően - december első felében esedékes.
    Az útdíj tender technológiasemleges, vagyis nem részesíti előnyben a jelenleg ismert technológiai megoldások egyikét sem - az egyik műholdas, a másik rádiófrekvenciás technológiát használ. Fontos kitétel, hogy az ajánlattevőknek az elektronikus útdíjrendszer teljes körű meghonosítására kell ajánlatot tenniük. Ebbe beletartozik a tervezés, a kivitelezés, a beüzemelés, továbbá a 2022. október 31-ig tartó díjszedés és díjellenőrzés is.
    Az ÁAK nem közölte az ajánlattevő cégek nevét. Korábbi lapinformációk szerint a négy vállalat a T-Systems Magyarország Zrt., a Getronics Magyarország Kft., a Kapsch Trafficom AG és a Kapsch Telematic Services Kft. párosa, valamint a Synergonhoz kapcsolódóan a China International Telecommunication Construction Corporation.
 

ppd ghg gtr gkp

MTI 2012. november 5., hétfő 12:41
 
Aktuális árfolyamok
Hirdetés